Akorat jsem cetl zajimavy clanek na frugal travel guy ohledne 5 mist na ktere se uz autor nikdy nechce podivat - tak me napadlo dat dohromady stejny seznam na CL - tesim se na vase postrehy: 1. Milano (hnusne mesto, Duomo se mi nelibilo, spousta spiny a podezrelych existenci z dalekych zemi popijejicich pivo v pondeli v 11 dopoledne misto aby pracovali - rozhodne bych ale doporucil navstevu Rima, ktery me totalne okouzlil a planuju tam brzo vyrazit znova) 2. Mnichov (stejne jako predchozi, kdyz DE tak Drazdany nebo Berlin) 3. Orlando (nejvetsi zklamani z FL, hnusne mesto a predrazene parky nabizejici komercni zabavu - zklamani bylo zesilene tim, ze mi zena zakazala navstevu Harry Potter v Univerzal) 4. Geneva (neprijemni lidi, predrazene, vyplati se akorat kvuli autosalonu) 5. Bangalore (rozhodne nedoporucuju jako turistickou destinaci - neni tam nic k videni, zvlast v Indii kde je tolik skvelych mist, ktere musite videt) .

5 mist ktera uz nikdy nenavstivim

Založil(a) ve fóru Cestopisy

1) Port d’Alcudia - Mallorca

2) Metro v Berline

3) Londyn

4) Pariz

5) Hurghada

0 Citovat

Marek Sourak napsal(a):

2) Metro v Berline


Důvod?

Metro a příměstské vlaky tam fungují perfektně!

0 Citovat

lma napsal(a):


Důvod?

Metro a příměstské vlaky tam fungují perfektně!

Funguji perfektne - spis mi jde o to jak to tam vypada - nikdy jsem se nebal tolik jako prave v berlinskem metru, v tech primestskych vlacich potkat normalniho cloveka je taky zazrak


b7f4bbc0-c054-4dd7-91d3-eed39012eb9c.jpeg

0 Citovat

1) Havana

2) Ciudad Guyana

3) Uyuni

4) Niš

5) Orlová


0 Citovat

Asi by to chtelo vzdycky k tomu mistu uvest kratce duvod  

Napriklad Marek Sourak  

Proc Port d Alcudia  ?  sice jsem tam byl asi pred 25 lety ale nevzpominam ze by to bylo z Mallorcy tak katastroficke . 

pak teda metro v Berline   myslim ,ze jsou jina mista ,kde by clovek mohl mit opavdu strach 

Londyn ?  Co je na nem spatneho   Stansted ? a dal ? moc lidi ? a dal ? 

Pariz ? Sice ji nijak nemusim , ale dat jj mezi ty  petici ?  V Egypte jsem nebyl ,a mozna ze lepsi nez uvated 5 mist  uvest radeji 5 zemi   tam uz bych mozna dokazal rict i 10 zemi 

0 Citovat

Jakub Langer napsal(a):

1) Havana

2) Ciudad Guyana

3) Uyuni

4) Niš

5) Orlová



Proč Uyuni?

0 Citovat

Jarda napsal(a):


Proč Uyuni?

Zaprášená bolívijská díra uprostřed ničeho. Mluvím o městě, nikoliv o Salaru. Taky El Alto bych mohl jmenovat.

0 Citovat

mikir napsal(a):

Odsoudit Ao Nang uz vubec nechapu ,byli jsme tam v unoru letos 4 noci a klidne bych  zustal jeste del , prijemny pension s  ochotnym personalem 5 minut od pristajicich lodi  na Railay i dalsi ostrovy   nad pensionem mistni hospudka  s dobrym jidlem i kdyz to trvalo . jinak ceny v pohode 

Právě plánuji 14 dní v okolí Krabi, nejprve jsem měl namyšleno týden na Ao Nang + týden Lanta, teď na základě různých názorů se přikláním k variantě týden Phuket + týden Lanta a na Ao Nang (Railey) že bychom se zastavili jen na víkend cestou... Říká se, že Ao Nang je špinavá, předražená, se spoustou nutičů... nevím, no.

0 Citovat

mirjur napsal(a):

 Říká se, že Ao Nang je špinavá, předražená, se spoustou nutičů... nevím, no.

A říká se to právem! Já si tam původně rezervoval týden,pak to zkrátil na tři noci a zmizel bych nejraději po prvním dnu!

Osobně mě nijak nezaujalo ani Railey - možná tak ráno a večer,jinak se tam nahrne plno lidí z Krabi na jednodenní výlet a podle toho to tam taky vypadá ...navrch tam na thajské poměry není zrovna též nejlevněji.

0 Citovat

@mirjur 

Na Phuketu jsme nebyli ,ale v Ao Nang se nam libilo ,vlastne jsme tam zacinali , prijeli jsme  vecer a  odjizdeli  po 4 nocich po snidani . takze jsme meli k dispozici   3 dny  vsechny jsme vlastne stravili na Railey 

Vecery jsme pak prozili v Ao Nang  a nevim na co bych si tam mel stezovat  za  k vecru byla na plazi voda v mori po kolena ? , ze ve stancich a obchudcich bylo ty same suvenyry jako vsude jinde ? 

Nutic zadny , spinu jsem nikde nevnimal a ceny toho po cem jsme se divali, byly lepsi  nez v Bangkoku a ochota lepsi 

Asi jsem vybral dobre misto na ubytovani  na Railay bychom uz nejeli potreti,  ale prosvihli jsme plavbu jinam 

Spis  nevim co bychom delali  tyden na Lante  taky jsme tam meli  4 noci  a klidne stacily  3 ,pokud se pak musite vracet do Krabi  tak mozna, ale i tak bych   radeji  doporucil Ko Mook a Ko Kradan 

0 Citovat

No jezdit každý den na Railey taky asi není žádná výhra ani finančně. A moře po kolena...to bych si mohl zajet do Caorle :-)) Takže vypadá to na další preclík pro Phuket. 2 noci na Ao Nang budou stačit.

0 Citovat

@mirjur na Lante budes mit odpoledne sutry a bahno  Railey  ,bylo levne   za me nejlepsi  snorchlovani Phi Phi  ( opacna  strana  ostrova  plaz resortu  Relax Beach  koupani Phra Nang a Railey  West   ale s lidma    a  pak Ko Mook  a Ko Kradan  asi nejlepsi 

0 Citovat

mikir napsal(a):

Asi by to chtelo vzdycky k tomu mistu uvest kratce duvod  

Napriklad Marek Sourak  

Proc Port d Alcudia  ?  sice jsem tam byl asi pred 25 lety ale nevzpominam ze by to bylo z Mallorcy tak katastroficke . 

pak teda metro v Berline   myslim ,ze jsou jina mista ,kde by clovek mohl mit opavdu strach 

Londyn ?  Co je na nem spatneho   Stansted ? a dal ? moc lidi ? a dal ? 

Pariz ? Sice ji nijak nemusim , ale dat jj mezi ty  petici ?  V Egypte jsem nebyl ,a mozna ze lepsi nez uvated 5 mist  uvest radeji 5 zemi   tam uz bych mozna dokazal rict i 10 zemi 

Mikire, v Port d’Alcudia bylo snad nejhorsi more, co jsem na Mallorce videl - bez barvy, voda po kolena jako v Bibione a i na Mallorcu lidi jak s***ek

Stansted preziju, i kdyz se mu vyhybam, kdyz jedu na sluzebku tak City nebo obri Heathrow, prebihani pres prechod tam bylo dost nebezpecny, ridici tam jezdi jak blazni, podobne jako v Parizi, ale tam te aspon nekdo obcas pusti, proste tyhle dve mesta me vubec nezaujali a nemam potrebu se tam vracet, jak ve Francii, tak v UK jsou daleko lepsi mista

A jeste bych tam dopsal Pattayu...


0 Citovat

Jaké bahno na Railay? To je na východě, kde to není určené ke koupání.

Ještě jsem nečetl a neslyšel, že by někdo chválil Phuket, takže místo Ao Nang asi není vhodný na výměnu. Ao Nang je hlavně základna pro výlety na ostrůvky a na Railay (pokud se tam nespí). Railay není vhodné jen na scénické pláže, ale stejně jako Ao Nang je to základna na lodní výlety a na krátké pěší výlety (a pro někoho i lezení po skalách).

To, že lma napsal pár míst z Thajska a Kambodži je důsledkem toho, že jezdí zásadně do vyspělých spořádaných zemí jako Japonsko a mimořádně (asi nedopatřením) se dostal i do chudších zemí, kam jezdí většina lidí (kterým to přijde normální), ale lma jimi pohrdá, jak se znát z jeho příspěvků.

Zařazení Uyuni taky nechápu. Když jsem tam byl před 7 lety, zaprášené nebylo. Naopak mi přišlo upravené s některými bílými stavbami a pěkné v kontrastu s okolní nehostinou krajinou. A kvůli Salaru a Rezervaci E. Avaroa bych tam jel znovu, i kdyby Uyuni bylo opravdu špatné. Bez zastávky tam to ani nejde. Tipoval bych, že se tam Jakubovi stalo něco nepříjemného jako okradení. V El Altu by to bylo obzvlášť pravděpodobné.

Já bych za 6 let na cestách v součtu neoznačil ani jedno místo, že ho už nikdy nenavštívím. Když jsem byl poprvé v Káthmándú, měl jsem málo zkušeností s takovými místy a nelíbilo se mi tam (Thamel byl kulturní šok, do té doby jsem navštívil hlavně Austrálii, NZ, Pacifik, USA, Kanadu, bývalý SSSR, Evropu), ale na krásné treky se tehdy bez zastávky na Thamelu člověk jinak nedostal a památky za návštěvu stály. Při dalších dvou cestách už mi to kromě ještě hustší dopravy na hlavních ulicích nijak hrozné nepřišlo. Zlepšila se i čistota, už nepálili odpadky na okraji ulice a dokonce asfaltovali úzké uličky v Thamelu.

 Jinak nemusel bych se zastavovat znovu třeba v Sao Paulu a Manile, ale nijak mi jejich krátká návštěva nevadila a kdybych je měl při cestě a potřeboval tam přespat, žádný problém. S Pattayou souhlasím a do centra bych znovu nejel, ale jižní část Jomtien u moře byla poklidná a dokonce jsem se i koupal v ne zrovna čistém moři. Nedaleký Ko Larn byl pěkný s příjemným koupáním v čisté vodě u bílých pláží a později odpoledne bylo jen pár lidí. Když je člověk v Bangkoku a má jen pár dní na koupání v moři, je to vhodná varianta (Ko Samet je lepší, ale tam jsem byl rok před tím a chtěl jsem se na tu Pattayu podívat).

0 Citovat

Tak já jenom do počtu přihodím Rimini a tuhle část pobřeží

Pak Istrie, určitě jsou v Chorvatsku hezká místa na pobřeží, ale hnusný studený moře, nic tam nemají a ještě mají všechno drahý.

Aprica - že jsem se nechala přemluvit. Táhnout se takovou dálku do střediska velikosti Špindlu

Albany, NY, proč to město vůbec existuje?

Páté místo nechávám otevřené, ale zatím všechny ty řecké památky, kam se doplazíte a uvidíte dva kameny na sobě, byť jsou 3 000 let starý.

Zato Londýn miluju a je tomu tak už dvacet let. I když už tam nebydlím, ráda se tam vracím
0 Citovat

Vůbec nechápu tu averzi vůči Ao Nangu a Railay. Pro mě to byla první místa v Thajsku, která jsem navštívil, a byl jsem příjemně překvapený. Je pravda, že jsme tam byli v září, kdy asi bylo všude méně lidí, ale i tak bych se tam určitě rád vrátil. Otravné lidi a vnucovače neřeším. 

Tady je pár fotek z Krabi, na Railey skoro ani noha.

https://www.rajce.net/a13514196

Naopak Phuket už si napříště odpustím. Neříkám, že tam nebylo pěkně, ale ta drahota, která vlastně začíná už na letišti, když si chcete objednat taxi, je až nechutná. 

 
0 Citovat

V Ao Nang jsem byl v únoru 2017 a vůbec mi to nepřišlo, že by mě někdo někam naháněl. Přišlo mi to jako klasické přímořské letovisko, akorát v Asii :-) Měli jsme to jako základnu pro výlety v okolí + bylo to blízko na letiště do Krabi. Byli jsme 2 noci a stačilo nám to. Dali jsme Tiger Cave Temple, Emerald Pool a Hot Springs. Jeden večer zašli do města na jídlo, druhý se najedli na takovém mini food marketu přímo u cesty. Pláž je teda otřesná - nekoupali jsme se. Jako plážovou destinaci bych to určitě nevybíral. Ani na Railay jsme nebyli. 


@mirjur: Záleží, jaké máš plány. Výletů v okolí je dost, ale na koupání raději ostrovy. Lanta je v pohodě - výletů opět habaděj a moře ok. Není to top, ale rozhodně ani žádný průser. 


ad Berlín. Je Pravda, že v Berlíně je koncentrace různých divnolidí poněkud vyšší, ale že bych se cítil nějak nebezpečně to vůbec. A to se tam vracím pravidelně. Pařížské metro na mě osobně působilo horším dojmem

0 Citovat

toncek napsal(a):

V Ao Nang ... Pláž je teda otřesná - nekoupali jsme se. Jako plážovou destinaci bych to určitě nevybíral. Ani na Railay jsme nebyli. 


@mirjur: Záleží, jaké máš plány. Výletů v okolí je dost, ale na koupání raději ostrovy. Lanta je v pohodě - výletů opět habaděj a moře ok. Není to top, ale rozhodně ani žádný průser. 

No právě, ta pláž. Na Phuketu jsme byli, Patong Beach byla v pohodě, pěkná promenáda... draho mi tam taky nepřišlo. Jde o to, že budu mít volno jen dopoledne, odpoledne a večer budu normálně pracovat a na tu dobu potřebuji, aby se manželka zabavila sama. :-) Výlety jen o víkendu, případně nějaké kratší dopolední.

0 Citovat

5 miest, kde sa ma snažili okradnúť a kam fakt nerád pôjdem znova:

1) Bratislava (SK) - jeden veľký omyl. Vo všetkom. Keď som bol v Kanade, tak si pamätám rozhovor s jednou miestnou obyvateľkou z Yukonu: 
ona: Ahoj, odkiaľ si?
ja: Zo Slovenska. Vieš, kde to je? 
ona: Áno, bola som tam. V... (rozmýšľa) v Bratislave. 
ja: Aha a čo hovoríš na to mesto? 
ona: (veľmi dlho rozmýšľa) ...eeeh...
ja: Škaredé, však? 
ona: (spadol jej kameň zo srdca) Ó, áno, nevedela som ako to mám povedať, aby som Ťa neurazila...
ja: V pohode. 

2) Managua (Nikaragua) - falošní šoféri autobusu. Jeden ma dostal, vybral cestovné a zmizol. 

3) Rím (Taliansko) - vreckári a zlodeji v centre. Vôbec som sa tam necítil bezpečne a nejdem to popisovať, aby som nebol označený za rasistu. Nikdy viac! 

4) Maseru (Lesotho) - spolu s Bratislavou jedno z najškaredších hlavných miest na svete. Navyše, keď na vás v centre mesta vytiahnu nôž za bieleho dňa a chcú peniaze.

5) Hurgada (Egypt) - okradnutie turistov pri vízach priamo na letisku. S požehnaním cestovnej kancelárie. Fakt sila.   

Ďalšie miesta sú také kam nepôjdem: letisko na Sliači (SK) - banda nadržaných štátnych úradníkov, ktorí sa hrajú na LAX a s ľuďmi jednajú ako s teroristami (2x a nikdy viac); Buenos Aires (Argentína) - mnohí ľudia sú otvorene nepriateľskí, keď sa snažíte pýtať na niečo po anglicky; rozumiem im ale nie je to príjemné (2x); Drač/Durres (Albánsko) - jedno z najšpinavších miest aké som kedy videl (vrátane pláže - tá bola suverénne najšpinavšia).

0 Citovat

hej hej, Bratislava je jedno z najskaredsich hlavnych miest na svete, najvacsia tragedia na zemeguli a kazdy ta tu chce okradnut


bozemoj 🤦

0 Citovat

Jediná ostudná věc na Bratislavě je hlavná stanica, jinak jsem se tam nikdy nesetkal s ničím negativním, natož s nějakým okrádáním. 

0 Citovat

Jako nezávislému povozovateli zvenčí se mi zdá, že i když Bratislava nikdy nebyla nic moc extra, tak poslední dobou šla kromě hlavnej stanice dost do sebe. Rozhodně ji považuji za příjemnější místo než například košický Luník.

0 Citovat

1) Souhlasím s tím, že Hlavná stanice v Bratislavě je síla. Počet podivných individuí se tam rok od roku zvyšuje (min. subjektivně). Když tam nemusím, nepřibližuji se k ní.

2) Phuket (Town) - byl jsem tam a nějak nechápu kvůli čemu je ten hype, jak je to tam skvělé. Zřejmě špatná místa. V kombinaci s drahou dopravou (prakticky žádná MHD a jen taxi skoro s evropskými cenami) tam bez detailního plánu kam nemusím jet znovu.

3) Sao Paulo - intenzivní zážitek v centru plný bezďáků, feťáků a ztracených existencí za bílého dne

4) vnitrozemská část severní Indie - smog, co by se dal krájet, vedro, smrad a plno podvodníků a vízum za 80 doláčů k tomu. No, neber to.

5) Mallorka - nechápu tu její oblíbenost. Sice někdy znovu asi jo, ale výhradně mimo léto. Taky je to jediné místo, kde mě někdo okradl.

0 Citovat

ja ked idem do ba , vacsinou ma tam chcu vzdy zbit, okradnut a este aj po mne pokrikuju vulgarnosti :)

0 Citovat

cizy napsal(a):

hej hej, Bratislava je jedno z najskaredsich hlavnych miest na svete, najvacsia tragedia na zemeguli a kazdy ta tu chce okradnut


bozemoj 🤦

Kamarát na FB pred dvoma dňami: prišla mu rodina z Popradu a do 30 minút mali sekerou rozbité čelné sklo na aute, pretože parkovali na verejnom parkovisku pred panelákom... Komentár pod príspevkom - kamoška zažila podobné. Po druhé - naposledy som volal nejaký taxík, pretože som potreboval obehnúť mesto a prišiel som ekologicky (vlakom). Taxík neprišiel a call centrum ma poslalo do péčka. Taxislužba predtým si vypýtala 20 eur za 4 km jazdy (ako v Bangladéši). Obedové menu pod 10 eur nie je a kvalita stravy závisí od početnosti skúseností. Ďalej tam nič zaujímavé nie je. UFO most, pomník na Slavíne a možno... Eh, nič viac.  

0